ua en ru

Злиття Fiat і Chrysler завершиться 12 жовтня

Злиття автовиробників Fiat і Chrysler завершиться 12 жовтня, передає Reuters.

Злиття автовиробників Fiat і Chrysler завершиться 12 жовтня, передає Reuters.

У Fiat заявили, що кредитори не були проти злиття, сума виплат акціонерам, які прийняли рішення продати свої акції, не перевищить 500 млн євро, встановлених компанією. Акції нового холдингу Fiat Chrysler Automobiles почнуть торгуватися на Нью-Йоркській фондовій біржі 13 жовтня, йдеться в заяві італійської компанії.

Акціонери італійського автоконцерну Fiat на початку серпня схвалили рішення про злиття компанії зі своїм американським підрозділом Chrysler. Глава Fiat Серджіо Маркіонне заявляв раніше в цьому році, що італійський концерн хоче завершити повний викуп Chrysler і зареєструвати об'єднану компанію в Нідерландах під назвою Fiat Chrysler Automobiles (FCA).

У січні 2014 року Fiat завершив операцію по консолідації 100% Chrysler, викупивши 41,5% акцій у фонду VEBA, афілійованого з Об'єднаною профспілкою працівників автопрому США (United Auto Workers). Управлінський контроль над італійський автоконцерн Chrysler отримав ще в 2009 році, після того як Chrysler оголосив про банкрутство. З тих пір Chrysler відновився і став основним джерелом доходів для Fiat на тлі збитків концерну в Європі. У 2013 році на частку Chrysler довелося 55% консолідованих продажів Fiat. Чистий прибуток групи Fiat в 2013 році склав 1,95 млрд євро, а без обліку показників Chrysler група отримала збиток у 441 млн євро.

Нагадаємо, що раніше Chrysler Group відкликала 230 тис. 760 позашляховиків по всьому світу через проблеми з бензонасосом, унаслідок яких автомобілі можуть глухнути або відмовлятися заводитися.