ua en ru

FIA сприятиме залученню ресурсів міжнародних фінансових організацій та агенцій для реалізації проектів в Україні, - Ж.Тодт

Міжнародна автомобільна федерація (FIA) підтримує заходи українського уряду, спрямовані на розвиток дорожньої інфраструктури та підвищення безпеки руху. На цьому наголосив президент FIA Жан Тодт під час зустрічі з віце-прем'єр-міністром - міністром інфраструктури України Борисом Колесніковим та президентом Автомобільної федерації України Євгеном Червоненком, повідомляє прес-служба Міністерства інфраструктури України.
"На жаль, Україна отримала важкий спадок від колишнього СРСР - практичну відсутність належної дорожньої інфраструктури, найважливішої складової частини системи забезпечення безпеки дорожнього руху", - сказав Б.Колесніков.
За його словами, саме тому уряд зараз здійснює амбітну програму розбудови європейської інфраструктури. "Для будівництва нових доріг ми обрали зразок північно-західної Європи, чимось подібний до німецького розвитку будівництва доріг, і пішли шляхом оподаткування акцизу на паливо. Скасування транспортного збору та спрямування акцизних зборів на будівництво доріг дають шанс за 5-7 років отримати абсолютно нову автомобільну країну. Вже у 2012 р. це дасть нам 3 млрд дол. на будівництво нових доріг", - повідомив Б.Колесніков.
Б.Колесніков підкреслив, що безпека та інтереси людини - головне, чим опікується уряд при розробці своїх стратегій та планів. Тому Україна зацікавлена в участі в усіх міжнародних проектах, спрямованих як на розвиток сучасної дорожньої інфраструктури, так і на мінімізацію кількості постраждалих у результаті ДТП.
Є.Червоненко повідомив Ж.Тодту, що за останні роки суттєво зріс рівень безпеки на дорогах України. Ж.Тодт зауважив, що він вражений успіхами України в питаннях безпеки дорожнього руху, зокрема, скороченню за чотири роки числа загиблих та постраждалих у ДТП більше, ніж удвічі. "Проте на цьому не можна зупинятись: слід скоротити ці показники до мінімуму", - сказав він, підкресливши, що організація готова всіляко допомагати Україні у цьому питанні, а FIA сприятиме залученню ресурсів міжнародних фінансових організацій та агенцій для реалізації проектів в Україні.
Ще один із пріоритетів уряду - розвиток громадського транспорту. "Ми також серйозно працюємо над розвитком сучасного громадського транспорту в Україні. Заміщення індивідуальних автомобілів сучасним та комфортним громадським транспортом є одним з елементів Програми дій ООН з підвищення безпеки руху", - сказав Б.Колесніков. Він зауважив, що питання відновлення громадського транспорту в Україні є нагальним, а українські виробники готові забезпечити виробництво транспортних засобів великої місткості. "Ми бачимо громадський транспорт як проект державно-приватного партнерства і чекаємо відповідних ініціатив приватного сектору", - сказав він. Ж.Тодт зазначив, що FIA підтримує такі підходи і готова надавати необхідну підтримку цим проектам.
Міжнародна автомобільна федерація (FIA) була створена у 1904 р. 13-ма автомобільними клубами Європи та Америки. Нині об'єднує більше 227 національних автомобільних клубів та асоціацій зі 132 країни п'яти континентів, членами яких є більше 100 млн автомобілістів. Членом FIA від України з 1992 р. є Автомобільна федерація України (ФАУ).