ua en ru

ФГВФО виявила зловживання на 2 млрд гривень у банку "Михайлівський"

ФГВФО виявила зловживання на 2 млрд гривень у банку "Михайлівський" Фото: банк "Михайлівський" не розрахувався з кредиторами

ФГВФО заявляє про неправдивість інформації про розрахунки банку "Михайлівський" з кредиторами

Згідно з рішенням правління Національного банку України від 12 липня 2016 №124-рш "Про відкликання банківської ліцензії та ліквідації ПАТ "Банк Михайлівський" виконавчою дирекцією Фонду гарантування вкладів фізичних осіб прийнято рішення від 12 липня 2016 №1213 про початок процедури ліквідації банку 13 липня 2016 і делегування повноважень ліквідатора банку Юрію Ірклієнко. Про це повідомляє прес-служба фонду.

Як йдеться у повідомленні, виплати гарантованого відшкодування вкладникам фінустанови стартують 18 липня 2016 року. Загальний обсяг виплат більш ніж 38 тис. вкладників становить 1 млрд гривень. Крім того ФГВФО перевірив усі угоди та договори, укладені банком "Михайлівський" протягом року, на предмет виявлення незначних.


За результатами перевірки встановлено факт здійснення низки незаконних операцій, у результаті чого в системі "операційного дня банку", була перекручена звітність банку та інформація про стан рахунків клієнтів банку, в тому числі за розрахунками за договорами позики з ТОВ "Інвестиційно-розрахунковий центр" та ТОВ "Кредитно-інвестиційний центр".

З урахуванням вищесказаного, Фонд гарантування заявляє, що інформація, поширювана колишніми власниками та керівництвом ПАТ "Банк "Михайлівський", ТОВ "ІРЦ" та ТОВ "КІЦ" про проведення повного розрахунку з клієнтами - фізичними особами за договорами позики не відповідає дійсності, оскільки у зв'язку з відсутністю коштів на рахунках зазначених товариств розрахунки з фізичними особами не відбулися

За результатами виявлення незаконних операцій, проведених колишнім керівництвом ВАТ "Банк "Михайлівський" Фонд гарантування вкладів фізичних осіб вже подав у правоохоронні органи чотири заяви про вчинення кримінальних правопорушень на загальну суму близько 2 млрд гривень.

Інформація про стан рахунків клієнтів банків буде надаватися у відділеннях ПАТ "Банк Михайлівський" з 18 липня 2016 року. Перелік відділень, в яких буде надаватися інформація про стан рахунків та порядок отримання зазначеної інформації будуть розміщені на сайті банку www.mbank.kiev.ua.

Як повідомлялося, НБУ передав правоохоронцям дані про порушення "Банку Михайлівський".