ua en ru

ФГВФО продовжив термін роботи тимчасової адміністрації в банку Лагуна

ФГВФО продовжив термін роботи тимчасової адміністрації в банку Лагуна Отделение Дельта Банка

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФО) змінив рішення щодо терміну роботи тимчасової адміністрації в ПАТ "Дельта банк", продовживши його до 6 місяців (замість 3-х). Повідомлення про відповідне рішення виконавчої дирекції Фонду від 8 квітня 2015 р. розміщено на сайті ФГВФО.

Тимчасова адміністрація в ПАТ "Дельта банк" розпочала свою роботу 3 березня 2015 р. після того, як Національний банк України відніс дану фінустанову до категорії неплатоспроможних. За попереднім рішенням ФГВФО адміністрація, очолювана Владиславом Кадировим, повинна була працювати до 2 червня 2015 р. Тепер же термін продовжено до 2 вересня 2015 р., включно.

Нагадаємо, що Міністерство фінансів України відмовилося від націоналізації банку, а в Кабінеті ради остаточного рішення про націоналізацію банку поки немає.

За класифікацією НБУ на 1 січня 2015 р. "Дельта банк" займає 4 місце і відноситься до першої групи банків (найбільші). Співвласником і головою правління банку є український бізнесмен Микола Лагун. У грудні 2014 р. він заявляв, що банк збільшить капітал і розрахується з вкладниками. У січні 2015 р. Микола Лагун повідомляв, що угоди по залученню коштів в "Дельта банк" будуть закриті до кінця місяця.