ua en ru

ФГВФО продасть пакетами активи банків-банкрутів на 20 млрд грн

ФГВФО продасть пакетами активи банків-банкрутів на 20 млрд грн Ілюстративне фото (flickr/ssu)

Пілотний пул на 8 млрд грн буде виставлено на продаж у грудні

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФО) переходить до пакетного продажу корпоративних кредитів банків, що ліквідуються. Про це повідомила під час прес-конференції Світлана Рекрут, заступник директора-розпорядника Фонду.

"Рівень конверсії проданих на індивідуальних торгах активів складає в середньому 24%. Якщо брати за основу світову практику, цей показник вийде ще вищим", - сказала вона.

За її словами, сьогодні із нереалізованих на індивідуальних торгах лотів формуються пули, до продажу яких, у тому числі, будуть залучені акредитовані при Фонді компанії - міжнародні радники з продажу активів. Зараз у Фонді за їх участі розпочато реалізацію одразу трьох «пілотних проектів».

Рекрут повідомила, що для апробації нового підходу було сформовано пілотний пул, до складу якого включено активи юридичних осіб 21 банку - права вимоги за понад 200 кредитами, загальна заборгованість за якими перевищує 8 млрд грн. Його передпродажною підготовкою займатиметься один із п’яти акредитованих при Фонді міжнародних консультантів.

ФГВФО продасть пакетами активи банків-банкрутів на 20 млрд грн

Нагадаємо, Національний банк України (НБУ) спільно з Фондом гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФО) продадуть за "голландською моделлю" заставлені у НБУ права вимоги за кредитними договорами неплатоспроможних банків балансовою вартістю 11,5 млрд грн.