ua en ru

У ФГВФО перейшов керівник юрдепартаменту з НБУ

У ФГВФО перейшов керівник юрдепартаменту з НБУ Фото: Національний банк України

Фонд таким чином посилює свій керівний склад

Директор юридичного департаменту Національного банку України (НБУ) Віктор Новіков з 19 серпня почне роботу на новій посаді і в іншій організації - заступником директора-розпорядника Фонду гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФО). Про це повідомила прес-служба НБУ.

У повідомленні йдеться, що таке рішення продиктоване необхідністю посилити керівний склад ФГВФО, враховуючи нещодавні законодавчі зміни в його статусі. Зокрема, зміни в структурі фонду будуть потрібні через створення консолідованого офісу з продажу активів неплатоспроможних банків. "Ми дуже давно і плідно працювали над тим, щоб на законодавчому рівні була посилена інституційна спроможність Фонду. Тепер, коли Фонд фактично отримав новий статус, перед ним встали серйозні виклики", - наводить слова Віктора Новікова прес-служба Нацбанку.

Віктор Новіков очолював юридичний департамент і входив до складу правління НБУ з листопада 2009 р. З березня 1997 р. працював у центральному апараті НБУ - керівником відділу, заступником начальника, заступником директора юрдепартаменту. З 1994 р. - керівником юридичного відділу Запорізького обласного управління НБУ.

Нагадаємо, раніше прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк вимав від ФГВФО проведення повного публічного аудиту витрат.