ua en ru

ФГВФО шукає потенційних інвесторів для "Українського професійного банку"

ФГВФО шукає потенційних інвесторів для "Українського професійного банку" Фото: Для виведення з ринку "Українського професійного банку" шукають інвесторів

Інвестори залучаються для виведення банку з ринку

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФО) оголосив про початок пошуку потенційних інвесторів для неплатоспроможного банку ПАТ "Український професійний банк". Інформацію про це фонд розмістив на своєму сайті.

У повідомленні йдеться, що на підставі постанови правління НБУ про віднесення "Українського професійного банку" до категорії неплатоспроможних, а потім подальшого рішення виконавчої дирекції ФОНДУ про введення в банк тимчасової адміністрації, фонд оголосив про початок пошуку потенційних інвесторів, які могли б бути залучені до виведення банку з ринку.

Зокрема, в якості способів виведення банку з ринку, ФГВФО пропонує потенційним інвесторам відчуження всіх або частини активів і зобов'язань банку на користь приймаючого фінустанови; створення та продаж інвестору перехідного банку з передачею йому активів і зобов'язань банку, продажу банку в цілому.

Також у своєму повідомленні, ФГВФО нагадує про те, що потенційний інвестор, який планує брати участь у виведенні "Українського професійного банку" зобов'язаний отримати згоду НБУ на придбання істотної участі в банку.

Нагадаємо, що ФГВФО повідомив, що за даними на кінець травня оціночна вартість активів неплатоспроможних банків становила близько 46 млрд грн.