ua en ru

ФГВФО достроково погасив частину кредиту НБУ в сумі 700 млн гривень

ФГВФО достроково погасив частину кредиту НБУ в сумі 700 млн гривень Фото: Фонд гарантування вкладів (fg.gov.ua)

Залишок боргу складає більше 63 млрд гривень

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФО) зробив чергове дострокове погашення частини кредиту від Національного банку України (НБУ) в сумі 700 млн гривень. Про це повідомляє прес-служба фонду.

За останні вісім місяців Фонд гарантування вже достроково погасив заборгованість перед НБУ на суму 4,7 млрд гривень, з них 2,7 млрд гривень - з початку 2018 року.

Залишок за залученими Фондом гарантування засобів за станом на 26 березня 2018 становить 63,3429 млрд гривень, у тому числі:

- 3,7843 заборгованість за кредитами НБУ;

- 59,5586 заборгованість за векселями (перед Міністерством фінансів України).

З кінця 2017 року Фонд гарантування розробив проект порядку дострокового погашення векселів Фонду (боргів перед державою), який був підтриманий на Раді з питань фінансової стабільності 19 січня 2018. Зараз Фонд веде консультації з Міністерством фінансів України щодо втілення на практиці цього порядку і сподівається на те, що найближчим часом прийняття відповідного рішення Кабінетом міністрів України дозволить почати погашення своїх боргових зобов'язань перед державою.

Нагадаємо, Національний банк України в 2017 році отримав на погашення заборгованості за кредитами рефінансування неплатоспроможних банків 2,1 млрд гривень.