ua en ru

ФГВФО має намір до кінця 2018 року продати 80% активів ліквідованих банків

ФГВФО має намір до кінця 2018 року продати 80% активів ліквідованих банків Фото: ФГВФО має намір продати 80% активів банків-банкрутів до кінця 2018 (РБК-Україна)

Заплановано введення нових видів аукціонів

Фонд гарантування вкладів має намір до кінця 2018 року реалізувати 80% активів ліквідованих банків. Про це повідомляє прес-служба фонду.

Як повідомляється, для більш ефективного продажу фонд збирається впроваджувати такі системи проведення аукціонів як продаж за балансовою вартістю, формування пулів і впровадження голландських аукціонів.

У відомстві нагадали, що на сьогодні всі аукціони з продажу активів ліквідованих банків, відбуваються тільки в системі ProZorro.Продажу. На продаж зараз виставлено близько 40% активів від загального обсягу. До кінця року планується виставити на торги всі активи банків в управлінні Фонду.

На перші торги виставляються активи за балансовою вартістю, на кожні наступні - початкова ціна реалізації знижується на 10%. У разі, якщо покупець не з'явиться і на восьме торгах, коли ціна лота складе 30% від балансової вартості, актив знімається з індивідуальних продажів і надалі буде продаватися в складі пулу.

Перші "пілотні пули" будуть сформовані протягом найближчих тижнів. До їх складу увійдуть ті активи, які вже досить тривалий час торгуються по старій системі, і вартість реалізації яких на аукціонах вже нижче 30% від балансової.

Крім того, щоб прискорити процес реалізації активів, фонд розпочав роботу над підготовкою до запуску голландських аукціонів. Ця модель повинна стати відповіддю на безрезультатні кола торгів з лінійним десятивідсотковим зниженням ціни, які зараз йдуть місяцями.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що ФГВФО виставить на ProZorro 100% активів банків до кінця 2017 року.