ua en ru

ФДМУ заблокував збори акціонерів компанії "АероСвіт".

Фонд держмайна України (ФДМУ) заблокував збори акціонерів компанії"АероСвіт", повідомляє "Комерсант-Україна".

Збори акціонерів авіакомпанії "АероСвіт" минулої п'ятниці, 29 січня, - вже треті за рахунком (перші два - 24 грудня і 15 січня), які не вдалося провести через відсутність кворуму. Причому всі акціонери були присутні на засіданні наглядової ради, яке відбулося цього ж дня. Як повідомив виданню заступник голови ФДМУ Олександр Потімков, що представляє державу у наглядовій раді "АероСвіта", на зборах відмовилися реєструватися акціонери з боку держави і компанії "Генавіаінвест", підконтрольної Віктору Пінчуку.
На зборах акціонери повинні були затвердити відставку гендиректора авіакомпанії Костадіна Ботєва і призначення замість нього Євгена Трескунова (зараз обіймає посаду в.о. гендиректора "АероСвіту"), а також призначити новим головою наглядової ради Григорія Гуртового. За словами О.Потімкова, фонд відмовляється брати участь в зборах, оскільки на них також має бути розглянуте питання зміни статуту "АероСвіту" відповідно до нового закону "Про акціонерні товариства" від 2008 р. "Представники "Генавіаінвесту" заявили, що не встигли ознайомитися з підготовленим до розгляду на зборах проектом статуту", - зазначив О.Потімков.
Закон "Про акціонерні товариства" встановлює, що кворум зборів акціонерів має бути знижений з 60%+1 акції до 50%+1 акції, а також суттєво розширює повноваження наглядової ради. "Ми і так не можемо зі своїми 22% акцій впливати на діяльність компанії, а з новим статутом і зовсім ризикуємо втратити цей контроль", - сказало джерело видання у ФДМУ.