ua en ru

ФДМУ продасть 50,01% акцій "Одеської кіностудії".

Фонд держмайна України (ФДМУ) продасть 50,01% акцій ЗАТ "Одеська кіностудія", які належать державі. Про це РБК-Україна повідомили в прес-службі ФДМУ. Оцінка відбудеться наступного року, уточнили в Фонді. Оскільки "Одеська кіностудія" є закритим акціонерним товариством, очікується, що акції викуплять співзасновники кіностудії. Якщо ж цього не відбудеться, акції будуть виставлені на відкриті торги.

Держпакет акцій "Одеської кіностудії" складає 31,085 млн простих іменних акцій сумарною номінальною вартістю 31,085 млн грн.

Нагадаємо, ЗАТ "Одеська кіностудія" було створено в 2005 р. Держава передала в статутний капітал ЗАТ цілісний майновий комплекс ДП "Одеська кіностудія художніх фільмів". ТОВ "Нова кіностудія", другий акціонер кіностудії, внесло 31,1 млн грн. Правління ЗАТ очолив Олександр Ткаченко, який володіє 49,99% акцій кіностудії.

У квітні 2009 р. на кіностудії відбулися кадрові ротації. В.о. голови правління було призначено Віктора Ноздрюхіна. Було також звільнено голову наглядової ради Олега Шмуляра. Наглядову раду кіностудії очолив Юрій Нікітін, представник ФДМУ.