ua en ru

ФДМУ опротестував в апеляційній інстанції рішення судів, якими фонд зобов'язали повернути застави компаніям "Нортіма" і "Фрунзе-Флора".

Фонд держмайна України опротестував в апеляційній інстанції рішення судів, якими ФДМУ зобов'язали повернути застави компаніям «Нортіма» і «Фрунзе-Флора». Про це журналістам заявив в Кабміні в.о. голови ФДМУ Дмитро Парфененко, передає кореспондент РБК-Україна.

Нагадаємо, йдеться про застави, які «Нортіма» і «Фрунзе-Флора» внесли для участі в конкурсі з приватизації Одеського припортового заводу.

Він уточнив, що ФДМУ не ставить під сумнів законність вимог цих компаній з повернення застав, і відповідне рішення судів першої інстанції. За його словами, ФДМУ оскаржив рішення суду першої інстанції в тій частині, яка зобов'язує ФДМУ перерахувати на рахунок казначейства держмито у розмірі 25 тис. грн.

Він нагадав, що рішення судів, які задовольнили позови «Нортіма» і «Фрунзе-Флора» оскаржила Генеральна прокуратура України.

Нагадаємо, Київський господарський суд частково задовольнив позов ТОВ "Фрунзе-Флора" до Фонду державного майна України по приватизації Одеського припортового заводу. Суд зобов'язав ФДМУ і Держказначейство виплатити суму застави у розмірі 400 млн грн, проте відмовив компанії у виплаті штрафних санкцій. 14 жовтня ООО "Фрунзе Флора" подало позов до Фонду держмайна України. ТОВ "Фрунзе-Флора", окрім повернення застави, внесеної для участі в конкурсі з продажу Одеського припортового заводу, вимагала виплати компенсації.

Господарський суд Києва зобов'язав ФДМУ повернути ООО "Нортіма" конкурсну гарантію у розмірі 400 млн грн, сплачену за участь у конкурсі з продажу ВАТ "Одеський припортовий завод", який було визнаний таким, що не відбувся, 29 вересня 2009 р. В конкурсі із продажу 99,57% акцій ВАТ "Одеський припортовий завод" узяли участь ТОВ "Нортіма", яку пов'язують зі співвласником групи "Приват" Ігорем Коломойським, ТОВ "Фрунзе-Флора", яку пов'язують із власником групи "Енергетичний стандарт" Костянтином Григоришиним, а також ТОВ "Азот-сервіс", яку пов'язують із російською компанією "Сибірсько-Уральські мінеральні добрива" ("Сібур").