ua en ru

ФДМУ прискорив продаж Одеського припортового заводу

ФДМУ прискорив продаж Одеського припортового заводу Фото: Ігор Білоус

Продаж заплановано на вересень 2015 р

Фонд державного майна України (ФДМУ) переніс терміни виставлення на продаж 94,5% акцій ПАТ "Одеський припортовий завод" з листопада на вересень 2015 р. Пакет акцій буде запропоновано на конкурсі з відкритістю пропонування ціни за принципом аукціону, повідомляє прес-служба Фонду державного майна України.

Як зазначається, за словами голови ФДМУ Ігоря Білоуса, Фонд держмайна планує величезний конкурс і прогнозує величезний інтерес до заводу. За попередніми підрахунками, зазначений пакет акцій цього підприємства може бути проданий не менше ніж за 500 млн дол.

Голова ФДМУ пообіцяв інформувати громадськість про перебіг подій на всіх етапах приватизації та висловив впевненість, що продаж акцій стане таким же відкритим і прозорим, а головне - вигідним і корисним для держави, як і продаж акцій "Криворіжсталі" у 2005 році.

Окрім цього, повідомляється, що ФДМУ переніс також терміни продажу пакетів акцій енергокомпаній на фондових біржах з листопада на серпень 2015 року: по 25% акцій ПАТ "ДТЕК Дніпрообленерго", ПАТ "ДТЕК Дніпроенерго", ПАТ "Київенерго", ПАТ "ДТЕК Західенерго".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що ФДМУ на середину липня отримав від оренди держмайна майже 660 млн грн.