ua en ru

ФДМУ призупинив продаж 25% акцій "Сумиобленерго"

Фонд державного майна України (ФДМУ) призупинив продаж і зняв із торгів на Українській міжбанківській валютній біржі (УМВБ), які відбулися 14 липня ц.р., 25% акцій ВАТ "Сумиобленерго". Про це сказано в наказі ФДМУ від 14 липня 2010 року №992, передає прес-центр "Сумиобленерго".

Згідно із наказом, ФДМУ призупинив продаж акцій "Сумиобленерго", "враховуючи кон'юнктуру фондового ринку України і результати приватизації енергорозподільчих компаній, з метою створення відповідних умов для залучення інвесторів і виконання планових завдань із надходженню коштів до державного бюджету".

Нагадаємо, за результатами незалежної оцінки державного майна, здійсненої суб'єктами оціночної діяльності, з якими ФДМУ уклав договори, та стандартизованої оцінки, виконаної фахівцями фонду, пакет акцій ВАТ "Сумиобленерго" (44281375 шт., 25% + 1 акція) - у 108 млн 233,25 тис. грн.

ВАТ "Сумиобленерго" є монополістом на ринку енергопостачання Сумської області.

Держава в особі ФДМУ управляє 25% + 1 акція "Сумиобленерго".

За даними Агентства із розвитку інфраструктури фондового ринку, найбільшими недержавними власниками компанії є Larva Investments Limited (Кіпр) і Bikontia Enterprises (Кіпр), яким належать пакети 24,99% і 24,89% відповідно. Ще 18,50% акцій належать UA Energy Distribution Holding Limited (Кіпр).