ua en ru

ДТЕК запропонував за "Дніпроенерго" 1 млрд 174,1 млн грн

Фонд державного майна України (ФДМУ) схвалив конкурсну пропозицію компанії DTEK Holdings Ltd на купівлю 25% державних акцій "Дніпроенерго", яке було єдиним. Таке рішення було прийнято комісією ФДМУ за результатами аукціону, який транслювався в режимі онлайн.

Компанія DTEK Holdings Ltd купила цей пакет за 1 млрд 174,1 млн грн. Ціна держпакету, заявлена претендентом, на 100 тис. грн перевищила початкову вартість, встановлену ФДМУ. Конкурсна комісія запропонувала DTEK Holdings Ltd переглянути початкову вартість 25% акцій ПАТ "Дніпроенерго". Компанія погодилася на незалежну оцінку держпакету.

Нагадаємо, ФДМУ оголосив конкурс по приватізаціі 25% "Дніпроенерго" 16 листопада 2011 р. за принципом аукціону з початковою ціною 1,174 млрд грн, що приблизно на 240 млн грн перевищує ринкову і на 25 млн грн більше оцінки, проведеної в 2011 р. міжнародною аудиторською компанією Ernst & Young. Дані по компанії запросили 3 фірми. Заявки приймалися до 3 січня включно. Конкурс був призначений на 11 січня.

Покупець держпакету акцій в межах корпоративних прав повинен забезпечити збереження потужності ТЕС "Дніпроенерго" на рівні не менше 8185 МВт в 2011-2016 рр. До 30 вересня 2012 р. йому необхідно підготувати програму розвитку і технічного переозброєння станції до 2016 р., у тому числі передбачити приведення регулюючих можливостей ТЕС до вимог європейської мережі.

Власник акцій взяв на себе зобов'язання підвищувати зарплату і зберегти робочі місця. 70% вугілля для "Дніпроенерго" має закуповуватися на українських шахтах. У конкурсі не могли брати участь компанії з державною часткою більше 25%, а
також фірми із офшорних зон та країн з "чорного списку" FATF.

ПАТ "Дніпроенерго" - одна з п'яти теплових енергогенеруючих компаній України. Її встановлена потужність становить 8185 МВт, або 16% від загальної потужності електростанцій країни. На частку компанії припадає 8,9% від загального обсягу виробленої в державі електроенергії. Питомі витрати палива на виробництво 1 кВт.год електроенергії є одними з найнижчих в Україні. У компанії працює 8 тис. 270 осіб.