ua en ru

ФДМУ направив листа "Брянському машинобудівному заводу" з пропозицією розірвати угоду купівлі-продажу "Луганськтепловоза"

Фонд держмайна України направив листа "Брянському машинобудівному заводу" з пропозицією розірвати угоду купівлі-продажу "Луганськтепловоза". Про це на прес-конференції заявив голова ФДМУ Олександр Рябченко, передає кореспондент РБК-Україна.

"30 серпня - це був останній день, коли мав відбутися розрахунок по "Луганськтепловозу", і 30 серпня гроші на рахунки ФДМУ не надійшли. Покупець, якщо він все ж хоче придбати "Луганськтепловоз", повинен сплатити 410 млн грн плюс 20% від цієї суми штрафних санкцій у розмірі 82 млн грн, а також 2 млн грн - це пеня подвійної облікової ставки НБУ. Тобто сума, яку вони сьогодні нам винні становить 494 млн грн. Стільки буде коштувати "Луганськтепловоз" "Брянському машинобудівному заводу", - наголосив О.Рябченко.

О.Рябченко підкреслив, що 31 серпня ФДМУ направив листа "Брянському машбудзаводу", "відповідно до закону з пропозицією розірвати угоду купівлі-продажу об'єкта за згодою сторін". "І на прийняття рішення є 20 днів, а якщо протягом 20 днів не буде прийнято рішення, то ФДМУ звернеться до суду і у судовому порядку розірве договір купівлі-продажу "Луганськтепловоза" і виставить його на повторний продаж", - наголосив О.Рябченко. При цьому він додав, що "взаємозалік можливий, але для цього необхідна урядова постанова і штрафні санкції треба буде сплатити".

Він також наголосив, що у разі повторного продажу заводу ФДМУ планує отримати набагато більшу ціну.