ua en ru

ФДМУ та "Брянський машинобудівний завод" підписали акт прийому-передачі 76% акцій "Луганськтепловозу"

Фонд державного майна України (ФДМУ) та ЗАТ "КК "Брянський машинобудівний завод" (Російська Федерація) підписали акт прийому-передачі пакета акцій ВАТ "ХК "Луганськтепловоз". Про це повідомляє прес-служба ФДМУ.
Про підписання цього акта Фонд держмайна повідомив компанію-реєстратора ВАТ "ХК "Луганськтепловоз", яка повинна внести відповідні зміни до реєстру ВАТ, зарахувавши акціонером 76% акцій ЗАТ "КК "Брянський машзавод". Про зміни у реєстрі ФДМУ повідомить відразу, як отримає інформацію від реєстратора.
Нагадаємо, Господарський суд Києва 21 березня затвердив мирову угоду між ФДМУ і ЗАТ "КК "Брянський машинобудівний завод" (Російська Федерація), в рамках якого російська компанія знову отримає 76% акцій ВАТ "Луганськтепловоз".
25 січня 2011 р. Генеральна прокуратура України (ГПУ) відкликала касаційну скаргу на підписання мирової угоди між ФДМУ і "Брянським машзаводом" щодо купівлі-продажу 76% акцій "Луганськтепловозу".
У 2010 р. в Апеляційному госпсуді Києва "Трансмашхолдинг" підтвердив право володіння 76% акцій "Луганськтепловозу". Компанія оскаржила два позови: ФДМУ про розрив договору купівлі-продажу 76% акцій "Луганськтепловозу" і другого учасника приватизаційного конкурсу - кіпрській Mantara Holding (підконтрольний групі "Приват") - про визнання недійсними підсумків конкурсу з продажу держакцій підприємства у червні 2010 року. У грудні 2010 р. Кабмін ухвалив розпорядження, яким доручив ФДМУ укласти з "Трансмашхолдингом" мирову угоду.
ВАТ "Луганськтепловоз" - виробник магістральних і маневрових тепловозів, дизельних і електропоїздів. Виробляє також трамваї, поворотні кола, запчастини для залізничного транспорту. Чистий збиток ВАТ "Луганськтепловоз" в 2010 р. знизився на 95,2% - до 7 млн 457 тис. грн.