ua en ru

ФДМ запланував продаж "Центренерго" та "Одеського припортового" на грудень

ФДМ запланував продаж "Центренерго" та "Одеського припортового" на грудень Фото: Фонд державного майна України

"Одеський припортовий завод" може бути проданий тільки після рішення Кабміну про умови цього процесу

Фонд державного майна України (ФДМ) опублікував оновлений графік приватизації на поточний рік. Інформація про це розміщена у газеті "Відомості приватизації" №38 (877).

У грудні 2015 р. заплановано виставити на продаж 94,567% статутного капіталу ПАТ "Одеський припортовий завод" (після прийняття Кабінетом міністрів України (Кабмін) рішення щодо умов продажу) і 68,29% ПАТ "Центренерго" (після прийняття Кабміном рішення про приватизацію та/або передачі пакета акцій у ФДМ). Інші 10% останнього будуть на тих же умовах виставлені на продаж на місяць раніше - у листопаді. Що стосується "Одеського припортового заводу", то ще 5% підприємства можуть бути продані також в листопаді.

Згідно з оновленим списком, на грудень ФДМ запланував конкурсний продаж 94,567% ПАТ "Сумихімпром" і 55,248% ВАТ "Запоріжжяобленерго" (після прийняття відповідного рішення Кабміном).

У жовтні ФДМ має намір виставити на продаж на фондових біржах і відкритих грошових регіональних аукціонах по 25% ПАТ "Сумиобленерго", ПАТ "Енергопостачальна компанія "Одесаобленерго", ПАТ "ДТЕК "Дніпроенерго", ПАТ "ДТЕК "Західенерго" та ПАТ "Донбасенерго".

У листопаді фонд планує реалізувати інші 5% ВАТ "Запоріжжяобленерго ", а також по 25% ПАТ "ДТЕК Дніпрообленерго" та ПАТ "Київенерго", 36,536% ПАТ "Луганськнефтепродукт". Крім того, на продаж будуть виставлені 25% статутного капіталу ВАТ "Тернопільського об'єднання "Текстерно".

Додатково, в грудні фонд має намір виставити на продаж 25% ПАТ "ДТЕК Донецькобленерго", 46% ПАТ "Черкасиобленерго" і 16,537% ПАТ "Шахти імені А. Ф. Засядька".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що станом на 15 вересня 2015 р., пакет акцій ПАТ "Центренерго" ще не переданий до Фонду держмайна для приватизації.