ua en ru

ФДМ обрав радника для приватизації чотирьох ТЕЦ

ФДМ обрав радника для приватизації чотирьох ТЕЦ Фото: Херсонська ТЕЦ (wikimapia.org)

На конкурсі переміг консорціум, до якого входять Baker McKenzie, "Бюро Маркуса", BDO, Ernst & Young та Kreston GCG

Готувати до приватизації чотири ТЕЦ буде компанія "Конкорд Консалтинг" у складі консорціуму Baker McKenzie, "Бюро Маркуса", BDO, Ernst & Young та Kreston GCG. Про результати другого етапу відбору інвестиційних радників оголосив в.о. голови Фонду держмайна України на своїй сторінці у Facebook розповів Віталій Трубаров.

Трубаров повідомив, що АТ "Херсонська ТЕЦ", АТ "Дніпровська ТЕЦ", ПАТ "Криворізька теплоцентраль" і ДП "Сєвєродонецька теплоелектроцентраль" продаватимуть одним пакетом.

Крім того, він розповів, що ПАТ "Азовмаш", який не отримав жодної заявки від інвестиційних радників до приватизації готуватиме Фонд державного майна. ВАТ "Оріана", ПАТ "Сумихімпром" і "Національна акціонерна компанія "Украгролізинг", які отримали лише по одній заявці йдуть на повторний конкурс, який відбудеться 23 жовтня.

"У найближчий час Фонд також оголосить конкурс з відбору інвестрадників для останнього пулу підприємств зі списку великої приватизації на 2018 рік. А це - "Тернопільобленерго", "Запоріжжяобленерго", "Харківобленерго", "Миколаївобленерго", "Хмельницькобленерго", "Турбоатом" та "Запорізький титано-магнієвий комбінат", - написав Трубаров.

ФДМ обрав радника для приватизації чотирьох ТЕЦ

Фото: Скриншот Facebook Віталія Трубарова

Нагадаємо, проект державного бюджету на 2019 рік, поданий Кабінетом міністрів до Верховної ради, передбачає надходження від приватизації в сумі 17,1 млрд гривень.

На 2018 рік уряд вирішив підвищити план приватизації до 21,3 млрд гривень, але велика приватизація знову не почалася і за перші сім місяців року вдалося отримати лише 50 млн гривень.