ua en ru

ФДМ розраховує отримати 300 млн доларів від продажу 6 обленерго

ФДМ розраховує отримати 300 млн доларів від продажу 6 обленерго Фото: Ігор Білоус, голова ФДМ

"Центренерго" у цьому році фонд продати навряд чи встигне

Фонд державного майна України (ФДМУ) планує з вересня почати продаж "Тернопіль-", "Хмельницьк-", "Харків-", "Миколаїв-", "Запоріжжя-" і "Черкасиобленерго". "Центренерго" фонд продати в цьому році навряд чи встигне, повідомив глава ФДМ Ігор Білоус в інтерв'ю тижневику "Дзеркало Тижня".

Початкова вартість всіх шести обленерго (без "Центренерго"), за словами керівника фонду, буде досягати 250 млн доларів. "Що б ми хотіли отримати? Мільйонів 300 за всі ці компанії", – доповнив Білоус.


За його словами, Тернопіль та Хмельницький продадуться дуже легко з-за того, що там проста бізнес-модель, а споживачі – в основному фізособи. "Рівень збору грошей дуже високий, і економічна вигода в даному випадку дуже легко прораховується", - зазначив Білоус.

Пакет акцій "Тернопільобленерго" буде стартувати від 20 млн доларів, Хмельницький - від 30 млн доларів. Білоус: "Це абсолютно підйомні цифри для потенційних інвесторів".

При цьому, "Харківобленерго" буде продаватися дорожче, ніж "Запорожьеблэнерго, з-за численних боргів компанії. "А борги потрібно віддавати. Але стартова ціна буде більше мільярда гривень", - уточнив глава ФДМ.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що ФДМ заявляє про завершення підготовки до приватизації ОПЗ.