ua en ru

ФДМ розраховує у 2018 році приватизувати держактиви загальною вартістю 189 млрд гривень

ФДМ розраховує у 2018 році приватизувати держактиви загальною вартістю 189 млрд гривень Фото: Фонд державного майна озвучив плани приватизаії (УНІАН)

Планується виставити на торги 893 об'єкта

Фонд Державного майна України очікує передачі 893 підприємств балансовою вартістю понад 189 млрд гривень, визначених Міністерством економічного розвитку і торгівлі, для початку процедури приватизації. Про це повідомив в. о. голови ФДМ Віталій Трубаров після засідання Національної ради реформ.

За його словами, до кінця року фонд готовий завершити приватизацію "Одеського припортового заводу", оціночна вартість якого буде через місяць.

"Ми фактично виходимо на фінішну пряму, і незабаром в ОПЗ може бути новий власник, а це мільярди гривень до бюджету", - сказав Трубаров.

Він нагадав, що найбільшими приватизациями в Україні були всього три: перша "Криворіжсталь", друга "Укртелеком" та обленерго.

Глава ФДМ також підкреслив, що серед головних факторів, що впливають на приватизацію, слід особливо відзначити безпосередню передачу міністерствами майна на продаж.

Так, на сьогоднішній день з 389 підприємств, визначених до приватизації, тільки 153 знаходяться у віданні фонду. Інші 105 заборонені до приватизації, тобто не передані до фонду, 64 об'єкта неліквіди, а решта з боргами під 100% стартової вартості.

Нагадаємо, Міністерство фінансів заклало в законопроект про державний бюджет на 2018 рік 22 млрд гривень надходжень від приватизації держмайна.