ua en ru

ФДМ підготував проект типового договору для приватизації малих об'єктів

ФДМ підготував проект типового договору для приватизації малих об'єктів Фото: ілюстративне фото

Проект розроблений у відповідності з новим законом про приватизацію держмайна

Фонд державного майна оприлюднив типовий договір, який буде укладатися з покупцем об'єктів малої приватизації. Відповідний документ опублікований у профільному виданні ФДМУ "Відомості приватизації".

Договір укладений у відповідності з прийнятим Верховною Радою Законом України "Про приватизацію державного майна". Законом передбачено продаж зазначених об'єктів на електронних аукціонах.

Згідно з пояснювальною запискою до документа, договір розроблений згідно з ч. 2 с. 15 закону про приватизацію, яка встановлює, що електронний аукціон проводиться відповідно до договору, що укладається між організатором аукціону з операторами електронних майданчиків. Організатор аукціону буде забезпечувати підготовку та опублікування інформаційного повідомлення про продаж об'єкта малої приватизації в офіційних друкованих виданнях, на офіційному сайті Фонду держмайна України та в електронній торговій системі. Також він повинен був готувати проект договору купівлі-продажу після затвердження протоколу відповідного електронного аукціону та проект акта приймання-передачі після укладення договору купівлі-продажу та сплати в повному обсязі ціни продажу відповідного об'єкта малої приватизації або проекту розпорядження.

Проектом угоди передбачається, що оператор електронного майданчика, в свою чергу, забезпечує доступ та рівні умови для всіх учасників аукціону та розміщує інформацію про продаж об'єктів малої приватизації на своєму веб-сайті, а також дотримується вимог законодавства про захист економічної конкуренції та законодавства про приватизацію Крім цього, оператор повинен зберігати в таємниці конфіденційну інформацію про учасників аукціону, зберігати документи, інформацію та відомості, які вносяться в електронну торгову систему під час організації та проведення продажу.

Фонд держмайна пропонує всім бажаючим висловлювати свої побажання та пропозиції до документу, спрямовуючи свої зауваження на адресу фонду.

Нагадаємо, раніше Фонд державного майна (ФДМ) розробив нові правила оцінки державного майна, як того вимагає новий закон про приватизацію.