ua en ru

ФФУ оштрафувала гендиректора "Шахтаря" Палкіна за критику суддівства

ФФУ оштрафувала гендиректора "Шахтаря" Палкіна за критику суддівства Фото: Сергій Палкін (facebook.com/fcshakhtar)

Розмір штрафу склав 100 тисяч гривен

Генеральний директор донецького "Шахтаря" Сергій Палкін оштрафований на 100 тисяч гривен за висловлювання на адресу суддівської бригади в матчі 19 туру УПЛ проти луганської "Зорі". Про це повідомив відповідальний секретар Контрольно-дисциплінарного комітету Федерації футболу України (КДК ФФУ) Ігор Грищенко в ефірі програмі "Футбол News".

"КДК ФФУ встановив, що висловлювання Палкіна порушують положення кодексу етики і чесної гри Федерації футболу України. Ми врахували пояснення гендиректора "гірників" і вирішили застосувати фінансовий штраф у розмірі 100 тисяч гривень. Також Палкін отримав попередження про неприпустимість такої поведінки в майбутньому. Наступного разу можуть бути застосовані більш жорсткі санкції", - сказав Грищенко.

З його слів, такий штраф - це одне з максимальних покарань, яке може бути застосоване до представника клубу.

"Через те, що він гендиректор, то санкції у вигляді відсторонення не діють. Ми могли застосувати тільки фінансовий штраф, звідси така значна сума", - додав представник КДК ФФУ.

У матчі 19 туру УПЛ "Зоря" - "Шахтар", який відбувся 10 грудня 2017 року, головний арбітр зустрічі Сергій Бойко вилучив трьох гравців донецького клубу. В результаті "гірники" програли з рахунком 1:2. Після поєдинку Палкін сказав такі слова:

"Це було приниження клубу. Приниження клубу, який є чемпіоном України і дає найбільше очок у скарбничку рейтингу країни. Приниження клубу, який за десятирічною шкалою УЄФА входить в топ-12 найсильніших клубів Європи. Я б хотів запитати цього псевдо-суддю, хоч колись трьох гравців видаляли за матч з тих клубів, які входять в топ-12? Ба більше, я розумію реакцію Фонсекі. Якби я був на його місці, то від парочки аперкотів в його сторону не відмовився б і не втримався б".