ua en ru

Фейгін: Джемілєв може виграти європейський суд проти Росії

Фейгін: Джемілєв може виграти європейський суд проти Росії Фото: Джемілєв може виграти європейський суд проти Росії

Фейгін має намір направити в ЄСПЛ справу лідера кримськотатарського народу проти ФСБ

Адвокат Марк Фейгін заявив, що справа Мустафи Джемілєва проти Федеральної служби безпеки Росії про заборону на в'їзд в Крим направлена до Європейського суду з прав людини. Про це він заявив в коментарі "5 каналу".


Адвокат висловив упевненість, що суд задовольнить цю скаргу.

"У зв'язку з тим, що має місце порушення європейської конвенції про права і свободи людини і громадянина, я майже впевнений, що Європейський суд прийме позитивне рішення. По ряду вже звернень саме Джемілєва у зв'язку зі справою його сина, Європейським судом були прийняті позитивні рішення на користь саме сина Джемілєва. Оскільки батько в цій справі проходив як свідок. З високим ступенем імовірності можна говорити і про те, що переслідування самого батька Мустафи Джемілєва буде визнано незаконним і необґрунтованим ", - заявив Фейгін.

Відзначимо, в лютому Фейгін подав позов до суду проти ФСБ Росії про незаконну заборону на в'їзд в Крим лідеру кримських татар. Раніше Джемілєв подавав такий же позов, але проти Федеральної міграційної служби Росії.

Нагадаємо, раніше Джемілєв заявляв, що обшуки, допити та кримінальні переслідування кримських татар з боку російської влади і силовиків покликані змусити їх покинути півострів.