ua en ru

"Фенербахче" – "Динамо": анонс матчу кваліфікації Ліги чемпіонів

"Фенербахче" – "Динамо": анонс матчу кваліфікації Ліги чемпіонів Фото: Владислав Ванат (у центрі) може вийти зі старту (facebook.com/fcdynamoua)

У матчі-відповіді 2-го кваліфікаційного раунду Ліги чемпіонів 2022/23 стамбульський "Фенербахче" прийме київське "Динамо".

Останні новини та короткий анонс поєдинку – в матеріалі РБК-Україна.

"Фенербахче" – "Динамо"

27 липня, 20:00, Стамбул, "Шюкрю Сараджоглу", трансляція на 2+2 та setantasports.com

На перший за майже 8 місяців офіційний матч "Динамо" чекали з пересторогою. "Біло-синім" на старті шляху трапився солідний суперник, який влітку ще й запросив статусного тренера. Та на ділі Жорже Жезуш і його підопічні виявилися не такими вже небезпечними.

Так, за більшістю статистичних показників "динамівці" були гіршими за "Фенербахче". Проте, лише б дещиці фарту для Бєсєдіна чи Вербіча, і на турецькі береги вітчизняний гранд поїхав би з домашньою перемогою в активі. "Жовті канарки" змарнували свої нагоди, але загалом нічого екстраординарного не продемонстрували.

"Фенербахче" – "Динамо": анонс матчу кваліфікації Ліги чемпіонів

З таким суперником "Динамо" навіть у нинішньому стані може грати на перемогу. Недарма Мірча Луческу після першого поєдинку запевнив, що в Стамбулі його хлопці гратимуть гостріше. Імовірно, будуть і кадрові зміни. Той же Вербіч помітно здав і цілком може віддати місце в старті юному Ванату.

Натомість Жезуш, вочевидь, намагатиметься змінити гру "Фенера" в атаці. Саме напад виявився слабкою ланкою стамбульців у Лодзі. Та й потуги португальського фахівця на трансферному ринку з купівлі атакувальних виконавців тепер виглядають обґрунтованими. Головне, щоб рецепт успіху Жезуш не знайшов до вечора середи.

Дискваліфіковані:

Травмовані: Кулач, Супряга – Сангаре, Азіз, Яндаш

Орієнтовні склади на матч "Фенербахче" – "Динамо"

"Фенербахче": Баїндір – Осаї-Самуель, Тіссеран, Салаї, Кадіоглу – Аран, Юксек, Кахведжі – Россі, Валенсія, Лінкольн

"Динамо": Бущан – Кендзьора, Забарний, Попов, Дубінчак – Шапаренко, Сидорчук – Циганков, Буяльський, Ванат – Бєсєдін

"Фенербахче" – "Динамо": анонс матчу кваліфікації Ліги чемпіонів

Прогноз РБК-Україна Sport – 1:1

Щоразу, коли українським клубам жереб організовує побачення з турецькими грандами, у публічному просторі з'являється штамп про несамовитих місцевих фанатів. Мовляв, із такою підтримкою "Фенер", "Галатасарай" чи "Бешикташ" обов'язково переможуть.

Побутує така думка й зараз. Але якби цей фактор мав грандіозне значення, то турки регулярно б грали у фіналах єврокубків. Звісно, підтримка на "Шюкрю Сараджоглу" буде потужною. Та "динамівцям", особливо без досвіду подібних матчів, головне не програти поєдинок ще до старту.

Прийдешній матч, найімовірніше, буде таким же запеклим і небагатим на голи, як і перший. Не варто відкидати і варіант із овертаймом і серією пенальті. Отже, на перший план виходить фізична підготовка. Лише 90 чи 120+ хвилин покажуть, хто сильніший у цьому компоненті.