ua en ru

Фельдман підтримує депутатів, які ходять в Раду у вишиванках

Народний депутат України Олександр Фельдман підтримує тих депутатів, які ходять у Верховну Раду України у вишиванках і не збирається знімати свою кіпу. Про це Олександр Фельдман заявив РБК-Україна.

На думку Фельдмана, носіння вишиванки, як елементу національного костюма українців і як національний символ - не можна навіть порівнювати з носінням футболок і джинсів. Тим, хто не розуміє різницю між традиційними символами і продукцією легкої промисловості, краще взагалі не міркувати на ці теми. Ця традиція в українському парламенті існує стільки ж, скільки і сам парламент. Сам термін дресс-код не застосовується до національного одягу, що несе в собі безліч сенсів, - вважає Фельдман.

У всіх парламентах світу є депутати, які носять самобутні костюми, символи релігійної і національної приналежності - це вважається сповна нормальним і нікому навіть в голову не приходить критикувати цю практику. На сесіях Генассамблєї ООН присутні делегати у відверто екзотичних вбраннях - це теж не є проблемою. Є такі країни, де взагалі всі чиновники ходять лише в національних костюмах. Навіщо роздувати цю проблему в Україні - не зрозумію.

"Я сам вже багато років постійно ношу кіпу і знімати її не збираюся. Я абсолютно солідарний з українцями, які ходять до парламенту у вишиванках і з кримськими татарами, які носять свої національні головні убори", - сказав Фельдман.

Як повідомлялося раніше, народні депутати Михайло Чечетов і Віталій Журавський виступили з критикою тих депутатів, які ходять у Верховну Раду у вишиванках. На їх думку, це є порушенням депутатської дресс-коду.