ua en ru

Федерацію футболу Франції обшукали у справі Блаттера

Федерацію футболу Франції обшукали у справі Блаттера Фото: екс-президент ФІФА Йозефа Блаттера (Amazonaws)

Про це йдеться у заяві генеральної прокуратури Швейцарії

В офісах федерації футболу Франції відбулися обшуки в рамках кримінального розслідування у справі колишнього глави ФІФА Йозефа Блаттера. Про це йдеться у заяві генеральної прокуратури Швейцарії, передає ВВС.

Як зазначається, обшуки було проведено фінансовою прокуратурою Франції, тоді як а прокуратура Швейцарії була присутня на них.

В ході обшуків правоохоронці вилучили документи, пов'язані з виплатою Блаттером двох мільйонів швейцарських франків (трохи більше 2 млн доларів) колишньому главі Європейської футбольної асоціації (УЄФА) Мішелю Платіні.

Прокуратура Швейцарії порушила кримінальну справу проти Блаттера наприкінці вересня минулого року. Однією із причин для порушення справи став платіж, проведений у лютому 2011.

Блаттера і Платіні через звинувачення в корупції було відсторонено від футболу на шість років. Обидва позбулися своїх посад у міжнародних футбольних організаціях.

Нагадаємо, новим президентом ФІФА став Джанні Інфантіно, який після відсторонення Платіні очолював УЄФА. Тимчасовим генеральним секретарем УЄФА було призначено Теодора Теодорідіса.

Як повідомляв раніше Bild, екс-президент ФІФА Йозеф Блаттер отримує листи, в яких невідомі відправники погрожують убити його.