ua en ru

Федерація легкої атлетики України дозволила 7 спортсменам виступати за Росію

Федерація легкої атлетики України дозволила 7 спортсменам виступати за Росію Фото: легкоатлетка Віра Ребрик

Спортсменам залишилося дочекатися дозволу IAAF

Федерація легкої атлетики України (ФЛАУ), відповідно з пунктом 5.4di правил змагань з легкої атлетики IAAF 2014-2015 років, надала дозвіл на скорочення терміну допуску (карантину) представлення Всеросійської федерації легкої атлетики спортсменами-легкоатлетами, які набули російського громадянства. Про це повідомляє прес-служба ФЛАУ.

Відтепер легкоатлети Віра Ребрик, Рустем Дремджі, Олексій Сокірський, Валерія Мара, Руслан Перестюк, Євген Семененко та Альона Бєлякова, після отримання дозволу Міжнародної асоціації легкоатлетичних федерацій (IAAF), можуть представляти ВФЛА на міжнародних змаганнях.

ФЛАУ отримала кошти у сумі 170 тис. дол. та направить їх на програму підготовки українських легкоатлетів до міжнародних змагань. У тому числі 20% від цієї суми підуть на підтримку новоствореної Федерації легкої атлетики АР Крим, яка продовжує опікуватися легкоатлетами, які зберегли українське громадянство.

Нагадаємо, міністр молоді та спорту України Ігор Жданов ініціював ухвалення законопроекту, який би передбачав зобов'язання українських спортсменів виплачувати до держбюджету компенсації при переході в інше громадянство.