ua en ru

ФБР веде три розслідування про втручання хакерів в президентські вибори в США, - Reuters

ФБР веде три розслідування про втручання хакерів в президентські вибори в США, - Reuters Фото: ФБР продовжує розслідувати вплив хакерів на вибори президента США в 2016 році

Найбільш далеко просунулися агенти, які розслідують злом комп'ютерних систем Демократичної партії

ФБР проводить три різних розслідування у справі про вплив хакерів на президентські вибори у США. Про це повідомляє агентство Reuters, посилаючись на власні джерела, знайомі з ситуацією.

За словами джерел, найбільш далеко просунулися агенти в Піттсбурзі. Вони намагаються встановити особи людей, які зламали комп'ютерні системи Демократичної партії в 2015-2016 роках. Однак Міністерство юстиції США поки визнало зібрані дані недостатніми для передачі справи в суд, зазначає агентство.

Другим розслідуванням займаються слідчі ФБР в Сан-Франциско, які намагаються ідентифікувати хакерів, які називали себе "Гуччіфер-2". За даними ФБР, саме ці хакери викрали і опублікували електронні листи Джона Подеста, який очолював виборчий штаб Хілларі Клінтон.

Співробітники ФБР у Вашингтоні намагаються отримати дані у інформаторів ФБР і збирають дані, перехоплені з-за кордону. Крім цього, слідчі вивчають фінансові перекази російських компаній, пов'язаних з людьми з оточення Дональда Трампа, а також інвестиції громадян Росії в зарубіжні компанії, спрямовані через посередників. Однак агентству поки не вдалося отримати інформацію про те, хто саме знаходиться під підозрою ФБР.

Нагадаємо, в минулому місяці Трамп пообіцяв розслідувати атаки російських хакерів за 90 днів.