ua en ru

ФБР сьогодні може надати перші дані по вбивству Шеремета, - Луценко

ФБР сьогодні може надати перші дані по вбивству Шеремета, - Луценко Фото: Луценко розповів про допомогу ФБР у розслідуванні вбиства Шеремета

Генпрокурор також заявив про долучення нових слідчих до розслідування справи

Генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що Федеральне бюро розслідувань (США) сьогодні може надати перші дані по вбивству журналіста Павла Шеремета. Про це він сказав в інтерв'ю телеканалу "112 Україна".

"У понеділок плануємо заслухати перші дані від співробітників ФБР США, які долучені як фахівці до вибухотехнічної та автотехнічної експертиз. Вони нам допомагають в аналізі отриманих відео, думаю, що з понеділка ми залучимо ще нових слідчих - і по лінії МВС, і по лінії ГПУ", - повідомив генпрокурор.

Луценко зазначив, що слідство розглядає всі версії, але ключовою вважається помста за професійну діяльність Павла.


"Зараз тривають першочергові слідчі дії, отримуємо свідоцтво тих, хто проживає в цьому районі, опитуємо свідків, в тому числі і сумно відомого російського каналу, який постійно перший приїжджає на місця "несподіваних" вбивств. Опитуємо також близьких Павла", - пояснив глава ГПУ.

Нагадаємо, в Держдепі США заявили, що шоковані вбивством журналіста Павла Шеремета, і готові надати допомогу для проведення розслідування, зокрема, в ньому може брати участь ФБР.