ua en ru

ФБР розслідує причетність РФ до викрадення листування Демократичної партії

ФБР розслідує причетність РФ до викрадення листування Демократичної партії Фото: у США розслідують викрадення електронного листування Демпартії

Цю справу розгляне також комітет у справах розвідки Палати представників Конгресу США

Федеральне бюро розслідувань США (ФБР) підтвердило, що розслідує викрадення електронного листування керівного органу Демократичної партії - Демократичного національного комітету. Про це повідомило "Радіо Свобода".

"Про це викрадення і про можливість причетності до нього Росії чи інших країн повідомили й членам комітету у справах розвідки Палати представників Конгресу США, і там шукатимуть додаткової інформації про це", - розповів чільний представник демократів у цьому комітеті Адам Шифф.


У штабі колишнього державного секретаря Гілларі Клінтон з її висування від Демократичної партії кандидатом на вибори президента США теж повторили, що дотримуються своєї версії: до викрадення листів, оприлюднення яких завдало партії значної шкоди, причетна Росія, бо кандидат від Республіканської партії Дональд Трамп обіцяє в разі обрання поліпшити відносини з Кремлем.

Директор національної розвідки США Джеймс Клаппер заявляв, що існують свідчення про шпигування іноземних хакерів за претендентами на посаду президента США і що можливі й нові такі напади.

У Кремлі не стали коментувати заяв про можливу причетність РФ до викрадення листів Демократичної партії.

Нагадаємо, Держдепартамент США вирішив поновити розслідування щодо службового листування колишнього держсекретаря і претендента на президентський пост від Демократичної партії Хілларі Клінтон.