ua en ru

Держдеп США поновлює розслідування щодо листування Клінтон

Держдеп США поновлює розслідування щодо листування Клінтон Фото: Держдеп знову відкриває справу щодо листуванню Хілларі Клінтон

Колишні співробітники держдепу можуть зазнати адміністративних санкцій - від доган до позбавлення доступу до секретної інформації

Держдепартамент США вирішив поновити розслідування щодо службового листування колишнього держсекретаря і претендента на президентський пост від Демократичної партії Хілларі Клінтон. Про це повідомляє BBC.

Розслідування також торкнеться деяких колишніх помічників Клінтон, які вже не працюють у держдепі.


"Ми маємо намір діяти настільки оперативно, наскільки це можливо, проте ми не будемо встановлювати штучні дедлайни для цього процесу", - заявив офіційний представник відомства Джон Кірбі.

За його словами, колишні співробітники держдепу можуть зазнати адміністративних санкцій: від доган до позбавлення доступу до секретної інформації.

Федеральне бюро розслідувань зазначало, що Клінтон "вкрай недбало" поводилася з секретною інформацією, проте за підсумками розслідування рекомендувало міністерству юстиції не порушувати справу щодо екс-глави держдепу.

Нагадаємо, генеральна прокуратура США прийняла рекомендації ФБР і вирішила не висувати звинувачень у справі про особисте поштове листування Хілларі Клінтон в період, коли вона була головою Держдепартаменту США.