ua en ru

ФБР передало НАБ комп'ютери з передовим аналітичним програмним забезпеченням

ФБР передало НАБ комп'ютери з передовим аналітичним програмним забезпеченням Фото: ФБР передало НАБ комп'ютери з передовим аналітичним програмним забезпеченням

До НАБ прибуде команда фахівців американського ФБР

Федеральне бюро розслідувань США (ФБР) передало Національному антикорупційному бюро (НАБ) України комп'ютери з передовим аналітичним програмним забезпеченням, а також високошвидкісні сканери, здатні оцифрувати паперові документи і робити їх доступними для електронного пошуку. Про це повідомляє прес-служба НАБ.

Зазначається, що завдяки даному обладнанню після переведення паперів у електронний вигляд пошук потрібної інформації та її опрацювання займатиме значно менше часу. ФБР також забезпечить НАБ сервером, який використовуватиметься для розширеного аналізу і внутрішнього обміну інформацією.

Як розповів спеціальний агент ФБР Кіт Холл, до НАБ прибуде команда фахівців американського Бюро.

"Я та мої колеги будемо консультувати детективів, аналітиків і фахівців з інформаційних технологій НАБУ. Ми проведемо навчальні заняття з використання та технічного обслуговування переданого нами обладнання і програмного забезпечення", - зазначив Холл.

Нагадаємо, голова НАБ Артем Ситник повідомляв, що постійний представник ФБР мав почати роботу з НАБ ще у лютому.