ua en ru

ФБР знайшло спосіб розблокувати iPhone терориста без допомоги Apple

ФБР знайшло спосіб розблокувати iPhone терориста без допомоги Apple Фото: американська корпорація Apple Inc. (Reuters)

Суд задовольнив прохання американської влади і відклав слухання

Міністерство юстиції Сполучених Штатів Америки попросило перенести судове слухання на вимогу Федерального бюро розвідки (ФБР) до компанії Apple Inc. (AAPL.O) розблокувати iPhone, власником якого був терорист Сайед Фарук, який влаштував стрілянину в Каліфорнії. Про це повідомляє Politico.

Таке прохання Мін'юсту США пов'язане з тим, що допомога Apple може не знадобитися: ФБР запропонували метод, який дасть змогу розблоковувати телефон без допомоги компанії.

Суд задовольнив прохання американської влади і відклав судове засідання, яке мало відбутися у вівторок, 22 березня.

За інформацією видання, за кілька годин до слухань Мін'юст несподівано повідомив суду, що вимога до Apple може виявитися неактуальною.

"У неділю, 20 березня, зовнішня сторона продемонструвала ФБР можливий метод розблокування iPhone Фарука. Необхідне тестування, щоб визначити, чи є цей метод дієвим для усунення необхідності допомоги Apple", - йдеться в документі, поданому судді.

Нагадаємо, американська корпорація Apple Inc. здійснить розблокування iPhone, що належав обвинуваченому в тероризмі Сайеду Фаруку, якщо відповідне рішення ухвалить на користь уряду США суд.