ua en ru

ФБР вивчає нове досьє на Трампа, - Guardian

ФБР вивчає нове досьє на Трампа, - Guardian Фото: Дональд Трамп (YouTube screenshot)

Деякі відомості з нового документа збігаються з отриманими раніше від британського екс-шпигуна Крістофера Стіла

Федеральне бюро розслідувань США отримало друге досьє на президента Дональда Трампа у справі про російське втручання в президентську кампанію в 2016 році. Про це повідомили поінформовані джерела, передає The Guardian.

Причому деякі факти з нового досьє збігаються з наведеними у раніше переданому документі колишнього британського шпигуна Крістофера Стіла.

Видання зазначає, що друге досьє підготував спірний політичний активіст і колишній журналіст Коді Ширер, який був наближений до Білого дому Клінтона в 1990-х роках.

За інформацією газети, спочатку досьє Ширера сприйняли скептично, оскільки у нього немає досвіду шпигунства і він поділився ним з деякими ЗМІ ще перед виборами.

Тим не менш, на підставі того, що, згідно з джерелом, ФБР все ще продовжує вивчати досьє Ширера, видання припускає, що слідчі серйозно ставляться до деяких його відомостей.

Повідомляється, що ФБР отримало досьє Ширера ще в жовтні 2016 року від колишнього британського шпигуна Стіла.

Як зазначає газета, серед іншого, обидва документа стверджують, що Дональд Трамп був скомпрометований під час поїздки до Москви в 2013 році, коли він взяв участь "в непристойних діях у п'ятизірковому готелі".

Нагадаємо, два сенатори від республіканської партії США порекомендували почати розслідування щодо автора досьє на президента Дональда Трампа екс-співробітника британської розвідки MI6 Крістофера Стіла.

Раніше також повідомлялося, що ФБР і міністерство юстиції США не змогли встановити достовірність відомостей у досьє на президента країни Дональда Трампа.