ua en ru

У США можуть почати розслідування проти автора досьє на Трампа

У США можуть почати розслідування проти автора досьє на Трампа Фото: Дональд Трамп (Gage Skidmore)

Два сенатори порекомендували почати розслідування відносно автора досьє на президента

У США два сенатори від республіканської партії порекомендували почати розслідування відносно автора досьє на президента США Дональда Трампа екс-співробітника британської розвідки MI6 Крістофера Стіла. Про це повідомляє Associated Press.

Так, відповідний лист голова Комітету судових органів Сенату Чак Грасслі і сенатор від штату Південна Кароліна Ліндсі Грем відправили заступнику генерального прокурора Роду Розенштейну та директору ФБР Крістоферу Врайу.

У листі сенатори відзначили, що "у Крістофер Стіла були деякі контакти з різними представниками американських новинних ЗМІ з приводу так званого досьє на Трампа".

Повідомляється, що в листі не сказано, кому саме брехав Стіл. Коментуючи пропозицію про розслідування, Граслі сказав, що "всі повинні дотримуватися закону і бути правдивими в розмові з ФБР".

"Верховенство закону залежить від уряду, і всі, хто діє від його імені, грають за правилами. Я сподіваюся, що Міністерство юстиції помітить наш лист і зробить відповідні дії", - заявив сенатор.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Федеральне бюро розслідувань і міністерство юстиції США не змогли встановити достовірність відомостей у так званому досьє на президента країни Дональда Трампа.

За словами джерел, ФБР і американський Мін'юст розповіли в Конгресі про те, що не змогли довести достовірність інформації про змову Росії і передвиборного штабу Трампа, яка вказана в досьє на президента. Крім того, ці структури не представили документи у відповідь на запит комітету з розвідки Палати представників Конгресу про перевірку відомостей з досьє.