ua en ru

ФБР у справі Манафорта розслідує відмивання грошей соратниками Путіна

ФБР у справі Манафорта розслідує відмивання грошей соратниками Путіна Фото: логотип ФБР (FBI.gov)

Йдеться про банк FBME, який використовувався близькими до президента РФ росіянами

Федеральне бюро розслідувань США у рамках справи щодо екс-радника президента Дональда Трампа Пола Манафорта розслідує можливе відмивання грошей соратниками глави РФ Володимира Путіна. Про це з посиланням на власні джерела повідомляє The Guardian.

Зокрема зазначено, що ФБР звернулося до уряду Кіпру з проханням надати фінансову інформацію про ліквідований банк FBME, який використовувався близькими до президента РФ росіянами і був звинувачений урядом США у відмиванні грошей.

Як повідомляється, Бюро зацікавилося банком FBME, оскільки Кіпр став об'єктом розслідування ймовірної змови між президентською кампанією Трампа і Кремлем, яке веде спеціальний радник ФБР Роберт Мюллер.

"Одне з джерел повідомило, що запит пов'язаний із перевіркою Мюллером Пола Манафорта, колишнього керуючого кампанією Трампа, якому було пред'явлено звинувачення в жовтні", - йдеться в повідомленні.

Своєю чергою FBME рішуче заперечує звинувачення в тому, що він є каналом для відмивання грошей та іншої злочинної діяльності.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в США суд частково задовольнив прохання екс-керівника президентської кампанії Дональда Трампа Пола Манафорта про звільнення з-під домашнього арешту на період судового розслідування його справи.