ua en ru

У ФБР 3,5 години допитували кандидата в президенти США Клінтон

У ФБР 3,5 години допитували кандидата в президенти США Клінтон Фото: кандидат в президенти США Хілларі Клінтон

Клінтон допитали про випадки використання нею приватної електронної пошти

Співробітники Федерального бюро розслідувань допитали колишню держсекретаря США і кандидата в президенти Хілларі Клінтон за використання нею приватної службової електронної пошти під час перебування на посаді. Про це повідомляє DW.


"Вона рада, що мала можливість надати допомогу міністерству юстиції, щоб довести цю справу до кінця", - заявив прес-секретар передвиборної кампанії Клінтон Нік Меріл.

Нагадаємо, Гілларі Клінтон не користувалася електронною поштою компанії при роботі в Держдепі. Також співробітники Держдепу не зберегли її листування на офіційних серверах відомства, це і викликало критику з боку представників Республіканської партії про можливий витік інформації.

Крім того, за твердженням Клінтон, вона не пересилала по електронній пошті ніяких секретних документів, тому порушення безпеки даних, на її думку, не було.

Згодом, зважаючи на різку критику, Клінтон вирішила передати правоохоронцям свій власний сервер, на якому зберігалася її пошта при роботі держсекретарем США.

Нагадаємо, російські хакери проникли в комп'ютерну мережу Національного комітету Демократичної партії США і отримали доступ до всієї бази даних досліджень опозиції на кандидата в президенти від Республіканської партії Дональда Трампа.