ua en ru

Російські хакери зламали базу даних Демократичної партії США

Російські хакери зламали базу даних Демократичної партії США Фото: Російські хакери проникли в мережу Демократичної партії США

Дані Хілларі Клінтон також були мішенню хакерів

Російські хакери проникли в комп'ютерну мережу Національного комітету Демократичної партії США і отримали доступ до всієї бази даних досліджень опозиції на кандидата в президенти від Республіканської партії Дональда Трампа. Про це повідомляє Washington Post.

"Це робота кожної служби зовнішньої розвідки для збору розвідданих проти своїх противників", - сказав Шон Генрі, президент CrowdStrike, кібер-фірми, яка бореться з порушеннями кібербезпеки.


У партії також повідомили, що хакери змогли прочитати всі електронні листи і трафік чатів комітету. За даними газети, деякі з хакерів мали доступ до мережі партії впродовж року. Однак доступ для них був закритий під час чищення, яке пройшло в ці вихідні.

Хакери не отримали доступу до фінансової інформації або особистої інформації спонсорів партії. Атакам також піддалися комп'ютери і мережі інших американських політичних організацій, а також основних претендентів на пост президента США Хілларі Клінтон і Дональда Трампа. Не стала винятком і Республіканська партія, однак поки що деталі цієї атаки невідомі.

Нагадаємо, комітет конгресменів США почав розслідування стану систем забезпечення кібербезпеки Федеральної резервної системи (ФРС) країни.