ua en ru

ФАС РФ не впевнена, що Altimo одночасно проведе операції з Telenor і TeliaSonera.

Операції Altimo з Telenor і TeliaSonera не можуть бути укладені одночасно, заявив вчора глава Федеральної антимонопольної служби РФ Ігор Артем'єв, повідомляє РБК daily .

Як стало відомо РБК daily, держава може схвалити лише одну з двох операцій: тоді «Мегафон» перейде під контроль до «Зв'язокінвесту». У Altimo вчора заявили, що ніякої операції по «Мегафону» поки немає і документи у ФАС не подавалися.

І.Артем'єв вчора заявив, що одночасне проведення двох операцій Altimo «небажано і навіть неприпустимо». Представники компанії повідомили, що не чекали ніякого схвалення з боку регулятора, оскільки однієї з операцій поки юридично не існує.

Джерело у ФАС припустило, що його заява не може бути безпідставною: документи у відомства є, впевнений він. Представники TeliaSonera заявили, що не коментують ситуацію.

Altimo і TeliaSonera оголосили про підписання угоди 12 листопада 2009 р., давши зрозуміти, що планують об'єднати свої долі в «Мегафоні» і Turkcell. Нова структура буде зареєстрована в одній з країн Заходу, її акції торгуватимуться на NYSE. Altimo і TeliaSonera володіють в «Мегафоні» 25,1 і 43,8% акцій відповідно і в турецькому Turkcell - 5 і 37%. Глава Altimo Олексій Рєзникович на зустрічі з журналістами зазначав, що обидва учасники операції вже отримали попередню згоду регуляторів.