ua en ru

Фармфирма "Дарниця" розмістить цінних паперів на 1 млрд грн

Фармфирма "Дарниця" розмістить цінних паперів на 1 млрд грн Розміщення паперів буде проводитися через фондову біржу ПФТС

На загальних зборах акціонерів фармацевтичної фірми "Дарниця", що відбувся 15 квітня, власники підприємства прийняли рішення про публічне розміщення облігацій. Про це повідомляє Stockworld.

Приватне акціонерне товариство випустить іменні відсоткові незабезпечені облігації. Загальна кількість боргових цінних паперів - 1 млн штук (серії A, B, C, D, E, F, G, H, I, J по 100 тисяч кожна). Таким чином, загальна номінальна вартість випуску складе 1 млрд грн. Розміщення буде проводитися через фондову біржу ПФТС.

Фармкомпанія також повідомляє, що фінансові ресурси, залучені від продажу облігацій, будуть спрямовані на подальший розвиток фірми. Так, 500 млн грн планують витратити на придбання прав користування об'єктами інтелектуальної власності, пов'язаних з організацією виробництва нових лікарських засобів на території України. Другу половину коштів - на придбання сировини для фармацевтичного виробництва.

Раніше повідомлялося, що "Дарниця" купила 29,95 % акцій Борщагівського хіміко-фармацевтичного заводу за 171 млн 844 тис. грн., що на 28,64 млн грн. більше його стартової ціни.