ua en ru

Фармацевти пропонують Моз створити комісії з відбору глав департаментів міністерства

Фармацевтичні асоціації, що об'єднують вітчизняних виробників, пропонують міністру охорони здоров'я Олександру Квіташвілі сформувати експертні комісії із залученням західних бізнес-асоціацій. Про це повідомляється в прес-релізі "Об'єднання організацій роботодавців медичної та мікробіологічної промисловості України" (ООРММП) і "Асоціації виробників ліків України" (АПЛУ).

Метою експертних сформованих комісій буде відбір кандидатів на посади керівників профільних департаментів МОЗ, а також профільних відомств системи охорони здоров'я.

"Вітчизняні професійні об'єднання готові підтримати Квіташвілі залучення на роботу в МОЗ професійного незаангажованого кадрового складу, здатного до системної результативної роботи з реалізації плану реформ уряду і, при необхідності, у співпраці з представниками західних бізнес-асоціацій, в найкоротші терміни сформувати експертні кваліфікаційні комісії з відбору кандидатів на посади керівників профільних департаментів і відомств системи охорони здоров'я", - йдеться в прес-релізі.

Фармассоциации просять міністра охорони здоров'я "враховувати думку професійних об'єднань і асоціацій за нові кадрові призначення в Міністерстві, зокрема в системі управління фармацевтичною діяльністю та якістю фармацевтичної продукції".

"Досягнутий рівень діалогу між керівництвом міністерства та представниками експертного та бізнес-спільноти дозволяє сподіватися на відкритість процесу реорганізації відомства, а так само на ефективну взаємодію МОЗпредставниками галузі в рамках процесу кадрових змін, здійснення дерегуляції та реформ", - підкреслюють фармассоциации.