ua en ru

Фармацевти озвучили декларацію щодо відмови від маркетингових договорів

Фармацевти озвучили декларацію щодо відмови від маркетингових договорів Фото: прес-конфренція (РБК-Україна)

Фармацевти заявили про відмову аптечних мереж з 1 січня 2019 року від укладання маркетингових договорів

Фармацевти озвучили декларацію щодо відмови від маркетингових договорів. Про це вони заявили на прес-конференції у Києві, передає кореспондент РБК-Україна.

За словами директора Аптечної професійної асоціації України Володимира Руденка, у зв'язку з реєстрацією законопроекту №8591 ("Про внесення змін до закону України "Про лікарські засоби" щодо забезпечення економічної конкуренції та захисту прав пацієнтів при здійсненні роздрібної торгівлі лікарськими засобами") була підготовлена відповідна декларація.

"З метою недопущення колапсу на фармринку Украйни заявляємо про відмову аптечних мереж з 1 січня 2019 року від укладання маркетингових договорів. Дана декларація є відкритою для підписання іншими представниками аптечних мереж. Це значний крок в тому, щоб дане питання було зняти. Ми готові і відкриті до діалогу. Ми хочемо, щоб закони в Україні працювали. Ми хочемо, щоб наша країна працювала стабільно", - заявив Володимир.

Зокрема, фармацевти переконані, що усі норми проекту закону №8591 направлені на утиск аптечного ринку, в тому числі і через заборону аптечному закладу надавати оплачувані маркетингові послуги, які розглядаються авторами проекту закону як удавана причина здорожчання вартості лікарських засобів для населення та розмір доходів від яких значно перебільшується деякими експертами ринку.

При цьому представники галузі наголосили, що ініціатива з укладання маркетингових договорів виходить саме від виробників лікарських засобів та використовується ними ж у власній конкурентній боротьбі.

Фармацевти озвучили декларацію щодо відмови від маркетингових договорів