ua en ru

Falcon Heavy сильно відстає від графіка і може провалити запуск, - Маск

Falcon Heavy сильно відстає від графіка і може провалити запуск, - Маск Фото: Ілон Маск (news.autoplus.fr)

Існує реальна ймовірність того, що апарат не вийде на орбіту

Засновник і глава американських компаній Tesla і SpaceX Ілон Маск заявив про сильному відставанні програми запуску ракети Falcon Heavy і складнощі, пов'язані з запуском. Про це повідомляє Space News.

"З Falcon Heavy існує великий ризик. Існує реальна ймовірність того, що апарат не вийде на орбіту. Я хочу переконатися і відповідно визначити очікування", - заявив Маск.

За його словами, перший політ ракети Falcon Heavy запланований на кінець цього року. Маск підкреслив, що працювати над програмою, яка вже відстає від графіка, було набагато складніше, ніж спочатку передбачалося.

Видання припускає, що бізнесмен знизив очікування щодо успіху цього першого запуску. Маск зазначив, що для підйому потрібно одночасне запалення 27 двигунів: дев'ять двигунів в кожному з трьох підсилюючих сердечників.

"Там багато чого може піти не так", - заявив він, посилаючись на динамічну середу Falcon Heavy в польоті, яку важко випробувати на землі. Тим не менш, засновник SpaceX обіцяє цікаве видовище під час запуску.

"Я закликаю людей спуститися на мис, щоб побачити першу місію Falcon Heavy. Це гарантовано буде захоплююче", - резюмував Маск.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Ілон Маск заявив про необхідність здійснення державного контролю над розробками штучного інтелекту, оскільки він є "фундаментальним ризиком існування людської цивілізації".