ua en ru

За фактом вибуху на полігоні в Чернігівській області порушили кримінальну справу

За фактом вибуху на полігоні в Чернігівській області порушили кримінальну справу Фото: військова прокуратура розпочала досудове розслідування

Слідчі встановлюють обставини і причини вибуху

За фактом вибуху на території військового полігону в смт Гончарівське (Чернігівська область) відкрито кримінальне провадження. Про це повідомляє пресс-служба військової прокуратури Центрального регіону України.

Військова прокуратура Чернігівського гарнізону розпочала досудове розслідування за фактом "порушення правил поводження зі зброєю, а також із речовинами і предметами, що становлять підвищену небезпеку для оточуючих" (ч. 4 ст. 414 КК України).


"Встановлено, що троє військовослужбовців строкової служби військової частини розпалили багаття на неперевіреною ділянці полігону, де здетонував і вибухнув невстановлений вибуховий пристрій. В результаті чого загинули двоє військовослужбовців і ще один отримав тілесні ушкодження у вигляді черепно-мозкової травми та струсу головного мозку", - йдеться в повідомленні.

В даний час слідчі проводять огляд місця події, встановлюють обставини і причини вибуху, перевіряють, наскільки ретельно були проведені заходи з прибирання території полігону після проведення навчань та навчальних стрільб.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в результаті вибуху на полігоні в Чернігівській області загинули двоє.