ua en ru

За фактом зсуву грунту на Закарпатті поліція відкрила кримінальне провадження

За фактом зсуву грунту на Закарпатті поліція відкрила кримінальне провадження Фото: зсув грунту на Закарпатті (dsns.gov.ua)

Внаслідок зсуву грунту на Закарпатті ніхто не постраждав

За фактом зсуву грунту на Закарпатті, який стався сьогодні вранці в селі Кольчино, поліція відкрила кримінальне провадження. Про це повідомляє прес-служба головного управління Національної поліції у Закарпатській області.

"Співробітники Мукачівського районного відділення поліції встановлюють всі обставини зсуву грунту в селі Кольчино Мукачівського району, за даним фактом порушено кримінальне провадження", - йдеться в повідомленні.

Як повідомляється, в результаті зсуву грунту на Закарпатті повністю пошкоджено два житлових будинки, в одному з яких ніхто не проживав, в іншому - самотня жінка. Також було частково пошкоджено двоповерховий будинок, постраждала його тильна сторона.

За фактом зсуву грунту на Закарпатті поліція відкрила кримінальне провадженняЗа фактом зсуву грунту на Закарпатті поліція відкрила кримінальне провадження
Фото: зсув грунту на Закарпатті (zk.npu.gov.ua)

Зсув грунту на Закарпатті поліція кваліфікувала за частиною першою статті 272 Кримінального кодексу України (ККУ), тобто порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою.

Таке правопорушення карається штрафом до п'ятдесяти неоподаткованих мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років, або обмеженням волі на строк до трьох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років або без такого.

Правоохоронці встановлюють суму збитків і вивчають чи проводився нещодавно видобуток каменю і при яких умовах.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що сьогодні вранці на Закарпатті стався зсув ґрунту, в результаті події постраждалих немає.