ua en ru

За фактом обвалу будинку в Києві відкрито кримінальну справу

За фактом обвалу будинку в Києві відкрито кримінальну справу Фото: у Києві обвалився будинок

Власник будинку встановлений

За фактом обвалу будинку в центрі Києва на вулиці Богдана Хмельницького відкрито кримінальну справу. Про це повідомив заступник начальника ГУ Національної поліції в Києві Олександр Пивовар, передає кореспондент РБК-Україна.

"В даний час в Єдиний реєстр досудових розслідувань внесено інформацію по даній ситуації. Попередня кваліфікація - стаття 271 частина друга Кримінального кодексу - порушення правил охорони праці, що спричинило за собою наслідки у вигляді заподіяння тілесних ушкоджень громадянам", - повідомив Пивовар.

За його словами, власник будинку встановлений.

"Встановлено власника даного приміщення, будемо встановлювати співвласників, а також тих осіб, які здійснювали будівельні роботи по розбору", - додав він.

Як повідомив заступник директора Департаменту реагування ДСНС Володимир Демчук, до пошукових робіт залучено 150 рятувальників і 20 одиниць техніки.

На даний момент з внутрішнього двору, де тривають пошукові роботи, проводиться евакуація автомобілів.

Нагадаємо, мер Києва Віталій Кличко заявив, що будівельні роботи в аварійному будинку, який обрушився на вул. Богдана Хмельницького 12-14 відбувалися з порушенням техніки безпеки і без будь-яких дозвільних документів.