ua en ru

За фактом нападу на журналістів "Схем" порушено кримінальну справу

За фактом нападу на журналістів "Схем" порушено кримінальну справу Фото: прокуратура (РБК-Україна)

Проведення досудового розслідування доручено поліції Києва

За фактом перешкоджання роботі журналістів "Схем" у столичному аеропорту "Київ" порушено кримінальну справу. Про це повідомляє прокуратура міста Києва в Facebook.

"За фактом перешкоджання роботі журналістів в аеропорту "Київ" відкрито кримінальне провадження", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією прес-служби, щодо перешкоджання роботі знімальної групи програми "Схеми" в аеропорту в Єдиний реєстр досудових розслідувань внесено відомості за ознаками кримінального злочину, передбаченого ч. 1 ст. 171 (перешкоджання законній професійній діяльності журналістів) КК.

Так, проведення досудового розслідування у вищевказаному кримінальному провадженні доручено слідчому відділу Солом'янського управління поліції ГУ ПП в Києві.

Наголошується, що процесуальне керівництво буде здійснювати Київська місцева прокуратура №9.

ЗА ФАКТОМ ПЕРЕШКОДЖАННЯ РОБОТІ ЖУРНАЛІСТІВ В АЕРОПОРТУ «КИЇВ» РОЗПОЧАТО КРИМІНАЛЬНЕ ПРОВАДЖЕННЯ За інформацією, поширше...

Опубліковано Прокуратура міста Києва 8 листопад 2017 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що на знімальну групу програми розслідувань "Схеми" спільного проекту "Радіо Свобода" і "UA:Перший" біля терміналу аеропорту "Київ" вчинили напад люди в масках і балаклавах, що "охороняли прильоти і вильоти Віктора Медведчука".