ua en ru

За фактом екстрадиції Тумгоєва відкрито кримінальну справу, - ГПУ

За фактом екстрадиції Тумгоєва відкрито кримінальну справу, - ГПУ Фото: Тимур Тумгоев (скрін відео 24tv.ua)

Справу відкрито щодо перевірки обставин екстрадиції Тумгоєва до РФ

За фактом екстрадиції в Росію уродженця Інгушетії Тимура Тумгоєва відкрито кримінальне провадження. Про це Facebook повідомила прес-секретар генпрокурора України Юрія Луценка Лариса Сарган.

"Сьогодні до ЄРДР було внесено відомості про відкриття кримінального провадження за ч. 2 ст. 367 (службова недбалість) Кримінального кодексу України щодо перевірки обставин екстрадиції Тимура Тумгоєва до РФ та можливої наявності в діях службових осіб ГПУ, СБУ, МВС і ДМСУ ознак службової недбалості шляхом проведення досудового розслідування", - повідомила Сарган.

Сарган нагадала, що в середу, 19 вересня, Луценко провів зустріч з командиром 8-го батальйону Української добровольчої армії Андрієм Червнем і командиром батальйону імені шейха Мансура Муслімом Чеберлоевским.

У ході зустрічі Луценко ще раз підкреслив, що він "дотримується позиції - жоден іноземний громадянин, який б'ється на українській стороні проти російських окупантів і сепаратистів на Донбасі, не може бути виданий Росії".

Генпрокурор також зазначив, що ініціюватиме спільну нараду з головою МВС Арсеном Аваковим щодо обговорення питання про надання Державною міграційною службою України за спрощеною процедурою посвідки на проживання іноземцям, які захищають незалежність України і займаються волонтерством на Донбасі.

За фактом екстрадиції Тумгоєва відкрито кримінальну справу, - ГПУ

Фото (facebook.com/LarysaSargan)

Нагадаємо, 17 вересня під стінами ГПУ активісти влаштували заворушення у зв'язку з екстрадицією в РФ уродженця Інгушетії Тимура Тумгоєва. Мітингувальники під ГПУ заявляли, що Росії видали учасника АТО.

Тоді генпрокурор заявив, що Тумгоєв програв 8 судів в Україні, ЄСПЛ двічі знайомився з матеріалами справи і відмовив йому у клопотанні.

Крім того, сьогодні в ході мітингу під Верховною радою України, учасники якого висловили протест проти екстрадиції в Росію громадянина цієї країни Тумгоєва, сталося зіткнення між протестуючими і поліцією.