ua en ru

За фактом заворушення в Одесі відкрили ще одне кримінальне провадження

За фактом заворушення в Одесі відкрили ще одне кримінальне провадження Фото: заворушення в Одесі

Нове провадження відкрили по статті 436 КК України за "заклики до війни"

Одеська поліція відкрила кримінальне провадження за фактом заворушень на Алеї Слави в Одесі під час урочистих заходів, які проводилися з нагоди Дня визволення Одеси від фашистських загарбників. Про це повідомляє місцеве видання Траса Е-95.

"Перше провадження було відкрито за статтею 296 КК України (хуліганство), друге - по статті 436 КК України (заклики до війни)", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією видання, на декількох учасників, доставлених у відділення поліції, складені протоколи про адміністративні порушення. У тому числі, три за статтею 173 КУпАП (дрібне хуліганство), два за статтею 195-6 КУпАП (порушення порядку виробництва, зберігання, перевезення, торгівлі та використання піротехнічних засобів) і один за статтею 185 КУпАП (Порушення порядку організації і проведення зборів, мітингів, вуличних походів і демонстрацій).

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що під час урочистих заходів, які проводилися з нагоди Дня визволення Одеси від фашистських загарбників на Алеї слави між активістами різних політичних поглядів виник конфлікт та бійка, 16 осіб затримано.